LOT

Sztuka dobrego jedzenia z LOT-em
17 stycznia PLL LOT rozpoczyna proces wprowadzania nowej zastawy porcelanowej oraz nowego, prostego, nowoczesnego i smacznego menu w klasie biznes.

Nowe menu na pokładach samolotów PLL LOT już tradycyjnie wyróżnia się nowoczesną elegancką prostotą oraz wybornym smakiem. Opiera się na naturalnych, świeżych, starannie dobranych produktach. Pasażerowie podróżujący do/z USA i Kanady zostaną poczęstowani sześciodaniowym obiadem złożonym z trzech przystawek, trzech głównych dań do wyboru, talerzem serów oraz wyborem deserów. Przed lądowaniem podamy w zależności od kierunku lotu gorącą kolację lub śniadanie. W trosce o samopoczucie pasażerów wprowadzamy opcję „lekkiego posiłku“ na którą składają się niskokaloryczne potrawy wchodzące w skład każdego z naszych zestawów dań, które pasażer może zamowić A’la Carte. Kolejną nowością w serwisie jest tzw. obsługa quick dining, polegająca na podaniu całego posiłku jednocześnie, by pasażer mógł szybko zjeść i wrócić do poprzednio wykonywanych czynności – pracy, oglądania filmu bądź drzemki.

„Zdecydowaliśmy się na wprowadzenie obsługi quick dining, ponieważ tym samym dajemy Pasażerom jeszcze większą swobodę planowania swojego czasu na pokładzie samolotu podczas podróży. LOT zawsze dopasowuje się do potrzeb swoich Klientów. Teraz mogą oni bez przeszkód szybko wrócić do pracy na komputerze, relaksu przy muzyce czy filmie z biblioteki multimediów dostępnych w samolocie.” – powiedział Tomasz Prokopiuk, Kierownik Działu Produktu Pokładowego.

Na trasach europejskich powyżej 90 minut, począwszy od 1 lutego, będziemy oferowali talerz zimnych przystawek i przekąsek oraz możliwość wyboru ciepłego dania – Table d’hote - w zależności od pory dnia – śniadania, obiadu bądź kolacji.

Dodatkowo w każdym rejsie oferujemy bogaty wybór wytwornych, starannie wyselekcjonowanych win i alkoholi. Oprócz standardowej oferty trzech gatunków wina białego i trzech gatunków wina czerwonego we wszystkich rejsach, oferujemy szampana i wybór wybornego porto w rejsach atlantyckich. Nasz standardowy wybór alkoholi obejmuje między innymi: 12-to letnią whisky Single Malt Glenfiddich, whisky Jameson, whisky Ballentines, wódki: Wyborową i Żubrówkę, koniaki Camus VSOP i Remy Martin VSOP.

Wraz z nowym menu wprowadzamy nową zastawę porcelanową zaprojektowaną i wyprodukowaną na wyłączne potrzeby PLL LOT przez światowej slawy holenderską firmę Helios, lidera innowacyjności i jakości, producenta wyposażenia na potrzeby linii lotniczych. Nasza nowa porcelana stanowi unikalną kolekcję. Została specjalnie dopasowana do wielkości tac oraz rodzaju podawanych potraw, by każdy z podróżnych mógł wygodnie smakować nowe propozycje z podniebnego menu.

„Wraz z wprowadzeniem nowej, porcelanowej zastawy oraz zmiany propozycji menu w biznes klasie, jeszcze bardziej podnieśliśmy jakość obsługi na pokładach naszych samolotów. Tym samym wyznaczyliśmy nowy standard jakości serwisu i elegancji, którego oczekują od nas nasi Pasażerowie. LOT jak zwykle wychodzi naprzeciw wymaganiom swoich Klientów i umożliwia podróże w najwyższej klasie.” – powiedziała Dorota Haller, Dyrektor Biura Marketingu, Produktu i PR PLL LOT.
Aktualności LOT: 2007-01-20