IBERIA

Iberia odnawia poczekalnie biznesowe w Madrycie.
Iberia zakończyła renowacje swoich poczekalni VIP na lotnisku Madrid-Barajas. Naszym celem jest poprawienie jakości obsługi klientów i przyciągnięcie klientów biznesowych. Jednocześnie chcemy utrwalić pozycję Terminalu 4 w Madrycie jako jednego z najlepszych europejskich hubów dla pasażerów biznesowych a także europejskiej bramy do Ameryki Łacińskiej. Te remonty są częścią planu strategicznego na lata 2009-2011 o nazwie „Customer Service Quality Improvement Program” .
Plan zakłada wydanie 150 milionów euro na, między innymi, renowację poczekalni biznesowych na kluczowych lotniskach na całym świecie.

We wszystkich poczekalniach Iberii umieszczonych na Terminalu 4, takich jak Dali, Goya i Velazquez do dyspozycji naszych pasażerów jest bufet z bogatym wyborem nopojów i potraw, takich jak: omlety, wybór kanapek, różnorodne sałatki, Panini, ciasta, owoce, lody, jogurty i kawa. W okresie letnim bufet będzie wzbogacony o typowe hiszpańskie gazpacho. W poczekalni Velazquez, przeznaczonej dla pasażerów lotów międzykontynentalnych będą również serwowane dania główne, takie między innymi jak: befsztyk z polędwicy wołowej ze skarmelizowanym jabłkiem, grilowany dorsz z warzywami lub sauté quail.

Trzy poczekalnie na Terminalu 4 zostały urządzone w/g chińskiej filozofii planowania przestrzeni Feng Shui, tak aby pomieszczenia emanowały harmonią i spokojem. Wszystkie elementy wystroju, takie jak meble, draperie i podłogi zostały dobrane w/g tejże filozofii. Wykorzystanie drewna bambusowego, mchów i rzecznych kamieni, jak również wkomponowanie dwóch wodospadów w poczekalni Dali (dla pasażerów krajowych i ze strefy Schengen) pozwoli poczuć harmonię, równowagę i spokój. Poczekalnia Velazquez, dla pasażerów lotów międzykontynentalnych jest otwarta 24 h. Umożliwia zakwaterowanie pasażerów tranzytowych, mających odlot wcześnie rano. Restauracja „Velazquez Bistro”, z menu à la carte i widokiem na pas startowy, poleca nowy zestaw dań przygotowanych przez Hiszpańskiego mistrza kuchni Sergio Arola. Propozycje dań będą się zmieniały w zależności od pory roku. Restauracja jest idealnym miejscem na obiad dla pasażerów lecących nocnym lotem do St. Petersburga, Moskwy, Tel Awiwu, Johannesburga, Buenos Aires, Meksyku, Montevideo, Rio de Janeiro, Sao Paulo albo Santiago de Chile. Po takim posiłku przed odlotem, czas lotu mogą wykorzystać na sen lub pracę.

Aktualności IBERIA: 2009-07-21